Szegedi csoport

Vezető kép

Csoportvezető bemutatkozása:

Tóth Krisztina vagyok, Szegeden élek a családommal. Bence fiam 20, Levente fiam 16, Réka lányom 14 éves. Bölcsész végzettségem van, és egészségfejlesztő mentálhigiénikus vagyok, valamint hittanár-nevelőtanár. A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumban dolgozom, cigány egyetemistáknak szervezek tréningeket, képzéseket és mentorálom is őket.

Mióta létezik a csoport, milyen gyakran, mikor és hol találkozik a csoport?

A csoport 2019-ben jött létre. Találkozóink havonta vannak, főként nálunk, a lakásunkban, az utóbbi időben a vírushelyzet miatt online.

Hány tagja van a csoportnak és milyen korosztály?

Jelenleg 10 tagja van a csoportnak, ebből ketten vagyunk Kalász tagok. Életkori megoszlásban fiatal, kisgyermekes anyukák, középkorú nők és fiatalos, vagány nyugdíjasok is vannak a csoportunkban.

Mi jellemzi a csoportotokat, találkozóitokat?

Találkozóinkon imádkozunk, éneklünk, beszélgetünk nőiségünket érintő témakörökről, társadalmi kérdésekről, olvassuk és értelmezzük az evangéliumot és a Bibliát. Fontos megosztó körök vannak, amikor mindenkinek van alkalma mesélni arról, mik járnak a fejében, mi aggasztja, vagy éppen minek örül.

A csoporttalálkozókon kívül mit csinál még a közösség?

Szerveztünk már Farsangi Mulatságot, Mikulás-várást, tökfaragást, Majálist, Családi pihenős hétvégét. Emellett segítünk a Kalász táborok és a KAMASZ táborok megvalósításában – csoportvezetéssel, palacsintasütéssel, játékok vezetésével és még sok egyébbel – mikor mire van szükség.

Mit üzensz nőtársainknak?

Nőnek lenni kegyelem és ajándék. Isten különleges feladatot bízott ránk: harmóniateremtők, gyógyítók, segítők, elfogadók, támogatók és alkotók vagyunk. Egy női csoportban ezek a létező energiák megsokszorozódnak! Ebben a bizalmi légkörben Te is kibontakoztathatod önmagad!

Csatlakozási lehetőség:

Tóth Krisztina – 06207753426; tothkrisztina075@gmail.com

4_szegedi_csopi2.jpg
Vissza