Egerbaktai csoport

Bogár Németh Lászlóné vagyok, Egerbaktán élek férjemmel. Két felnőtt fiunk van, Ármin 34 éves Budapesten él családjával, Arnold 31 éves Angliában él, neki még nincs családja.

Egri Főegyházmegyénél dolgozom könyvelőként. Szabadidőmet- ha lehetőség van rá - kis unokámmal, Áronnal, aki 5 éves töltöm. Szeretek kertészkedni, az egész napos ülőmunka után jól esik a kertben dolgozni.

KALÁSZ csoportunk 1994-ben alakult Purszki Zoltán atya kezdeményezésére. A csoportunk minden hónap első hétfőjén szokott találkozni a plébánián.

Jelenleg 15 tagunk van, ebből 5 fő KALÁSZ-tag, a többi pártoló tag. Az átlag életkor 60 év körüli, jellemzően nagymamák vagyunk.

A csoportunk célja, hogy a hétköznapok dolgaiból kilépve egymást erősítsük, segítsük, hitünket próbáljuk kicsit mélyebben megélni. A csoport foglalkozásokat úgy építjük fel, hogy legyen egy kis lelki tartalom is, amikor szentírási részekről elmélkedünk. Természetesen az aktuális feladatokat is megszoktuk beszélni.

A közösségünk a csoporttalálkozókon kívül is gyakran találkozik, más csoportoknak is tagjai vagyunk gondolok itt Oltáregylet, Rózsafűzér, Karitász, Cursilló.

Templom takarításban veszünk részt, rózsafűzért imádkozunk a Szent István Rádióba is szoktunk menni rózsafűzérimádkozásra.

A plébániai programok szervezésében, lebonyolításában aktívan részt veszünk. Gyalogos zarándok utakat is szervezünk Egerbe és Egerszalókra.

A mai világban nagy szükség van katolikus női csoportra amikor az értékrendek kezdenek megváltozni. Nagyon szeretnénk fiatalítani a csoportunk életkorán, mert látjuk és érezzük, hogy a mai világban milyen fontos a nő szerepe a családban.

A csoportunk nyitott, bárkit szívesen látunk, aki csatlakozni szeretne hozzánk.

Elérhetőségem: bogarnemeth@gmail.com vagy a 06-30-527-2321 telefonszámon.

Vissza