Budapesti Krisztus Király csoport

Csoportvezető rövid bemutatkozása

Nényei Gáborné, röviden Gabi néni vagyok. A Kalász őstörténetében minden vezetőt néninek szólítottak, életkorától függetlenül. Nekem még megadatott, hogy a 60-as években, az egyházüldözés idején egyiküknek titokban tanítványa lehettem (Illésy Mária), többekkel meg együtt dolgozhattam az újjáéledés után több mint egy évtizedig. Ezért szeretem a néni megszólítást, amire már a koromnál fogva is rászolgáltam. Tanárként mentem nyugdíjba, 54 éves házasok vagyunk férjemmel, 7 gyerekünk és 33 unokánk van.

Mióta létezik és hogyan működik a csoportunk?

1988 óta, tehát már 33 éve, régebb óta, mint ahogy a Kalász újjáéledt. Tapasztaltam, hogy elsőáldozásra szívesen elhozzák a jó szándékú szülők gyerekeiket, de maguk képzetlenek, gyökértelenek, elárvultak az Egyházban. Így aztán az elsőáldozás után „leáldozik” az egyházzal való kapcsolatuk nekik is, gyerekeiknek is. Ezért a felkészítő hittanórával egy időben a közösségi ház egy másik szobácskájában kezdtünk összegyűlni az elsőáldozási hittanórával egy időben, egész tanéven át. Kerestük a Jóistennel való kapcsolatot, egymás örömét, küzdelmeit megosztottuk egymással, a következő vasárnap szentírási részeit együtt olvastuk, meg is beszéltük, s szinte várták a vasárnapi szentmisét, amire egyébként többek közülük nemigen jártak. Sok család így épült be a templomi közösségbe, s lettek aktív tagjai az Egyháznak gyerekeikkel együtt. Ebből a közösségből nőtt ki, s rövid megszakítással mindmáig él a csoport, ami 2006-ban lett hivatalosan bejegyzett Kalász csoport. Mára megváltozott az arculatunk: szülőkből nagyszülők, dédszülők lettünk, s más hasonló korú asszonytársak is csatlakoztak hozzánk, miközben fájó búcsút veszünk azoktól, akiket elszólít a Jóisten.

Továbbra is hetente találkozunk tanévben, minden kedden 4-től ½ 6-ig, jelenleg 10-en, a közösségi ház alsó termében. Célunk továbbra is hálás szívvel minél közelebb lenni a Jóistenhez, fürkészni a szavait, neki tetsző élettel, imádságos háttérként az Egyház élő tagjai lenni, békében és szeretetben családon belül is, kívül is.

A csoport találkozóin túl ki-ki az egészségi állapotának megfelelően szolgálja a közösséget: templom rendben tartása, takarítása, kert gondozása, oltár felvirágozása, liturgikus öltözékek, terítők mosása, vasalása, ünnepek előkészítése, a süteménykészítést nem is említve. Egyik tagunk a Kalász központi titkára.

Mit üzenünk az érdeklődő nőtársaknak?

Szeretettel várjuk a hasonló korú társainkat, hogy egymással megosztva könnyebb legyen a terheinket hordozni, s hogy örömünk megsokszorozódjék egymás szívében. Üzenem mindazt az életértéket, amit az Új Kalász újságban a hosszú évek során megírtam, s a Szent Gellért Kiadó könyv alakban megjelentetett. (A család születése, 2017; Útkereső 2019)

Csatlakozási lehetőség:

Nényei Gáborné, nenyei.gabriella@gmail.com
Telefon: 06 30 472 2065
Találkozás helyszíne: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 39.
Rózsadombi Krisztus Király templom közösségi háza

Vissza