Pannonhalmi csoport

Vezető kép

Csoportvezető bemutatkozása:

Szücs Mária vagyok. Pannonhalmán élek születésem óta. A munkám Győrhöz köt, ügyvédként tevékenykedek.

Mióta létezik a csoport? Milyen gyakran, mikor és hol találkozik a csoport?

1990 óta létezik a csoportunk, Koczka Józsefné Ági néni kezdte a működtetését 1990-ben. Az újjászervezéshez nagy segítséget nyújtott akkori helyi plébánosunk, Virgil atya és József atya is. Kéthetente szombaton délután 3 órakor tartjuk a foglalkozásokat a pannonhalmi Boldogasszony Házban. A csoportunk annyiban speciálisan működő csoport a többi KALÁSZ-csoporthoz képest, hogy minden tagunk – a kezdetektől – pártoló, a mai szabályok szerint tiszteletbeli tagja a KALÁSZ-nak.

Hány tagja van a csoportnak? Milyen korosztály?

A csoportban 7 felnőtt tevékenykedik. Gyerekekkel foglalkozunk, akiknek a létszáma változó az egyes foglalkozásokat és programokat tekintve – 10 főtől 40 főig bezárólag vannak jelen.

Mi jellemzi a csoportotokat, a találkozóitokat?

Csoportunk legfőbb feladata a keresztény értékek közvetítése az ifjúság felé. Kéthetente megrendezett foglalkozásainkon a katolikus keresztény erkölcs szellemében készítjük fel a lányokat és fiúkat sajátos családanyai és családapai hivatásukra. Kézműves foglalkozások segítségével kézügyességüket, szépérzéküket, kreativitásukat, kitartásukat és türelmüket próbáljuk fejleszteni.

A csoporttalálkozókon kívül mit csinál még a közösség?

Az egyházi év aktualitásaihoz kapcsolódóan kis műsorokat adunk elő - pl. passió, Anyák napi műsor, karácsonyi pásztorjáték. Egyéb módon is részt veszünk az egyházi évhez kapcsolódó liturgikus cselekményekben – pl. Úrnapján oltárt készítünk. Túrákat, kirándulásokat, zarándoklatokat (pl. Csatka), táborokat szervezünk, amelyeken keresztül Magyarország más- és más nemzeti, vagy vallási értékeit ismertetjük meg a gyerekekkel. Ezen tevékenységünkkel a gyerekek nemzeti és vallási identitását próbáljuk erősíteni. Hagyományőrző tevékenységünk keretében igyekszünk szűkebb közösségünkhöz kapcsolódó hagyományokat megőrizni, illetve „újraéleszteni”, ennek keretében 2017. év Adventjében egy 1930-as évekből származó szöveg alapján kántálást, majd azt követően Vízkereszthez kapcsolódóan ugyancsak 1930-as évekből származó szöveg alapján Háromkirályjárást szerveztünk, amelyet igyekszünk azóta is minden évben megszervezni.

Mit üzensz az érdeklődő nőtársainknak?

Katolikus nőként a mai, a hagyományokat kevésbé tisztelő világban fontos feladat a jövő nemzedéke, a gyerekek hagyományőrző, hagyománytisztelő, szilárd vallási, erkölcsi alapot nyújtó nevelése. Ezt a KALÁSZ négyes célkitűzése a mai napig is tökéletesen lefedi, ennek követése, a gyerekek számára történő átadása, közvetítése szilárd alapot ad a jövő nemzedéke számára, ne sajnáljuk energiánkat ebbe fektetni!

Csatlakozási lehetőség:

Egyeztetés alapján: mszucs79@gmail.com, vagy +36308530365

8_csoport_1.jpg
8_csoport_2.jpg
8_csoport_3.jpg
Vissza