Szombathelyi csoport

A csoportvezető bemutatkozása

Pados Györgyi vagyok, Szombathelyen nyugdíjas közgazdászként, boldog nagymamaként élek. Két unokám van. Az önkéntességet nem csak a Kalászban, hanem városunk emblematikus Víztornyának megmentésénél is gyakorlom, ahol egyesületet vezetek. A Kalász munkában kezdettől segítségemre van Kiss Andrea, nyugdíjas matematika tanárnő.

Mióta létezik a csoport?

2013. jan. 12-én alakultunk a Székesegyház Főplébánián. Városunkban nem volt addig ilyen csoport, tehát úttörők lettünk.

Eleinte 2-hetente találkoztunk, de már jó ideje inkább valami fontos feladat megoldására gyűlünk össze, akár hetente is.

Hány tagja van a csoportnak, és milyen korosztály?

16 felavatott tagunk van. Az eltelt 8 év alatt sajnos többen megözvegyültek, és idős korba léptek, így csak 9 aktív tagunk maradt. Ingadozó létszámú gyermekcsoportunk is van.

Mi jellemzi a csoportot, találkozóinkat?

Találkozóinkon sokszor együtt vagyunk a gyerekekkel, pl. kiránduláson, táborban, farsangon, sütemény készítésen... Más alkalmaink közül kiemelkedik az adventi ill. húsvéti adomány-gyűjtésre való kézműves termékek készítése. Ilyenkor mi, az asszony-csoport tagjai 3-5 héten keresztül mindig egy-egy napon összegyűlünk, és a munkát elosztva dolgozunk, és közben beszélgetünk. Ugyanígy a nyári tábor előkészítésénél is sokat vagyunk együtt. A légkör barátságos, sőt szeretetteljes, egymás baját nem csak meghallgatjuk, hanem igyekszünk segíteni is.

Mit csinálunk a csoporttalálkozókon kívül?

Részt veszünk Egyházunk kiemelkedő eseményein, pl. a Missziós Kereszt érkezésén.

2020. februártól kezdeményezésünkre a városban egy kis közösség alakult, amely a Mária Országa Imaközösséggel első péntekenként imádkozik hazánk lelki megújulásáért.

Mindenki nagyon szeret kirándulni, ezért évente többször is útra kelünk néhány autóval egy közeli szép helyre.

Höveji csipke-készítő szakkörünk, főzőtanfolyamunk volt, míg nem jött a járvány. Újra indult a Fitt-nagyi programunk, azaz, naponta többen is nordic walkingoznak együtt, mely előtt bemelegítésként egy tánctanárnő mozgatja meg a társaságot. Amikor sikerült pályázaton pénzt szerezni, akkor a mi kisnyugdíjasainkat és más rászorulókat különböző gyümölcsökkel segítettük a „Szedd magad” -lehetőségeket kihasználva.

Mit üzensz az érdeklődő nőtársaidnak?

Amerre járunk, mindenkinek mesélünk a fenti tevékenységeinkről, és megszólítjuk azokat, akikről látjuk, hogy hiányzik nekik egy jó közösség. Már újra vannak jelentkezők.

Csatlakozási lehetőség:

6_kep_1.jpg
6_kep_2.jpg
Vissza