Nagykátai csoport

Vezető kép

Kelemen Lászlóné /Margó/ 71 éves vagyok. Nagykátán élek egyedül.
Férjem 3 éve meghalt. 2 lányom van /48 és 46 évesek/, vallásos családban élnek.
4 unokám van, 2 főiskolás és 2 gimnazista.
2007-től nyugdíjas vagyok. 1994-től vezetem a nagykátai Kalász csoportot.
2006-tól 2021-ig a Kalász Ellenőrző Bizottság tagja, majd később elnöke voltam.

Egyéb feladataim:
1993-tól vezetem a nagykátai Karitász csoportot, jelenleg 17 fővel. A nagykátai Szent György Alapítvány titkári feladatait 1997-től látom el. Az egyházközség életében is kiveszem a részem, évközi oltárterítők cseréje, mosása, vasalása, templomi nagytakarítás, közösségi ház rendben tartása. Szabadidőmben szeretek olvasni, valamint unokák kérését teljesíteni. /sütemény sütés/ Nyári hittantáborba a gyermekek részére étkezés biztosítása, beszerzések.

A csoportunk 1992.junius 20-án alakult 12 fővel, majd később új tagokkal bővült. Jelenleg 20 fő van. A csoport az összejöveteleket a hónap első szombatján tartunk a Plébánia Közösségi házban. Itt mindig van ima, biblia olvasás, ének, továbbá az aktuális feladatok megbeszélése.

A csoport átlag életkora 71 év. 1 fő kivételével nyugdíjas tagok. Csak sajnos 8 főnek különböző betegsége van, ami miatt már kevésbé tud részt venni a csoport feladataiban. Ez az ima háttér.

A csoport a legfontosabb feladatnak az elmúlt 29 év alatt a hitünk erősítését tartotta.
Ezt szolgálták: évente 2 alkalommal lelkigyakorlat, templomi szentségimádások, felnőtt hittanon való részvétel, zarándoklatok.
A szomszéd községben lévő Kalász csoportokkal is jó kapcsolatot ápolunk, közös templom búcsúk, közös kirándulás szervezés. /Pannonhalma, Lakitelek, Martonvásár /
A csoport részéről kiemelném a már 2010-től évente megszervezett jubiláló házasok miséjét, valamint a farsangi katolikus bál szervezését.

A Kalász közösségünknek az elmúlt évek során a Jó Isten sok kegyelmet adott, és a szeretet útján segített bennünket a Kalász testvéri közösségben.

„A szeretet szívedből indul ki és valahová irányul
Ha megpróbálod bilincsbe verni, akkor elveszíted.
Ha bölcs vagy, akkor jól felhasználod.
A szeretet élet.”

E gondolatok kísérjék az utánunk jövő fiatal kalász tagokat.

Kelemen Lászlóné
Kalász vezető

Vissza