Lovaggá avatva
2013. Február 20.

A Magyar Kultúra Napja gáláján avatták a Magyar Kultúra Lovagjává dr. Timár Lajos ny. egyetemi docenst, akit a KALÁSZ Szövetség jelölt e címre. A lovagi cím elnyerésének indoklásában ez áll:

Lovaggá avatva

„A Veszprémi Vegyipari Egyetem elvégzése után ösztöndíjjal a Müncheni Műszaki Egyetemre került. Első munkahelyén a Kémi-klub ismeretterjesztő előadásainak szervezője. Sok nyelven beszél, tagja a veszprémi Regina Mundi egyházközség képviselő testületének. 1997-től a Münchenben megismert „népek táncai” klubforma hazai meghonosítója, a Pannon Egyetem „Jó Hangulat Klubjának” vezetője. Az eredeti zene és a könnyen elsajátítható, közösségteremtő koreográfiák mellett a társas viselkedés illemtana is megismerhető a táncesteken. A repertoár kétszáz körtáncból, páros táncból, trióból és klasszikus táncból áll. A táncestek rendszeresek és ingyenesek. A negyedévenként megrendezett bálokat hagyományos táncrend, humor és tisztaság jellemzi. A rendezvények fényképekkel és filmfelvételekkel való dokumentálása erősíti a különböző korosztályok és különböző országok polgárainak baráti kapcsolatát.”

A nemzetközi kulturális kapcsolatok fejlesztéséért kapta Timár Lajos a Kultúra Lovagja címet. A „Jó Hangulat Klub”-ról már többször írtunk újságunkban. Szellemisége illeszkedik a Kalász célkitűzéseihez, így Timár Lajost, lányát, Veronikát, és az általuk képviselt műfajt már számtalanszor láttuk vendégül Kalász-rendezvényeken. Ezúton is gratulálunk a kitüntetéshez!

Szilágyi Melinda