Zarándoklat Esztergomba
2010. Október 1-3.

Metzger Gabi néni a háború előtt és idején az Esztergomi Főegyházmegye KALÁSZ -titkára volt. Nem véletlen, hogy a mozgalmak betiltása után éppen itt, az érseki hivatalban kapott munkát, s dolgozott több mint 40 éven keresztül. Szerte az országban szolgál az a sok-sok pap, aki egykor mint szeminarista, Gabi néni anyai tekintetétől bátorítva végezte tanulmányait a legnehezebb időkben. Méltán búcsúztatta Beer Miklós püspök atya is (éppen 10 évvel ezelőtt), ezekkel a szavakkal: "Angyal járt közöttünk. .. "
Az egykori papnövendékek segítségével fogunk Gabi néni nyomában járni, s tőlük kapunk lelki útravalót is. Esztergom nevezetességeit is megnézzük, sőt átmegyünk az ismét felépült Mária Valéria hídon is, amit Gabi néni már nem láthatott meg.
Szállás: a Szent Adalbert Központban. Költség: szállással, étkezéssel, belépőkkel együtt kb. tízezer Ft. (Anyagi nehézség senkit se tartson távol!) Kb. 50 fő számára van hely, a jelentkezések érkezési sorrendje szerint.
Várjuk jelentkezéseteket a KALÁSZ központjába, levélben, telefonon vagy számítógépre küldve. A jelentkezőknek részletes tervet fogunk küldeni.